loading...

vineri, 27 februarie 2015

Bicarbonatul de sodiu detine numeroase proprietati vindecatoare

Cu bicarbonat puteti  petele din bucatarie.


Probabil v-ati intrebat deseori la ce foloseste bicarbonatul si cu siguranta nu ati aflat cat de multe intrebuintari are. Pe langa faptul ca vindeca afectiunile medicale, il mai puteti folosi si la curatat casa sau la igiena personala. Bicarbonatul este una dintre cele mai antiacide substante. Chiar si medicii il folosesc in cazul problemelor bolilor renale. Prin urmare, bicarbonatul din bucatarie il puteti depozita in baie sau in dulapul cu medicamente dupa ce veti afla ce proprietatii uimitoare detine.
 
Bicarbonatul poate fi de ajutor la: arsuri gastrice, indigestie, infectii urinare, mancarimi, mirosul neplacut al picioarelor, intepaturile insectelor, probleme cu gingiile, urticarie, faringomigdalita, varicela etc. Bicarbonatul de sodiu poate fi un neutralizant natural. Pentru un miros normal al frigiderului, dupa ce l-ati curatat, puneti putin praf intr-un recipient si depozitati-l pe un sertar. Toate mirosurile neplacute vor fi neutralizate de catre bicarbonat.
 
Acest remediu este usor alcalin si neutralizeaza actiunea acizilor. Daca aveti arsuri gastrice luati o pastila sau o lingurita de bicarbonat dizolvat in putin apa cu lamaie. Veti elimina mai usor gazele si acidul din stomac se va linisti, iar senzatia de arsura va disparea. Efectele apar imediat. Pentru a distruge bacteriile din cavitatea bucala si pentru a proteja smaltul dintilor, clatiti-va gura cu bicarbonat dizolvat in apa. Va mai puteti adauga putin praf de bicarbonat pe periuta cand va spalati dinti. Albeste si protejaza foarte bine smaltul.
 
Mirosul neplacut al picioarelor este datorat unor bacterii. Daca va dizolvati bicarbonat de sodiu in apa cu care va spalati pe picoare, veti indeparta simplu mirosul specific de traspiratie. In cazul in care ati suferit intepaturi de insecte, nu va scarpinati. Preparati-va o pasta din apa si bicarbonat si aplicati pe zona afectata. Veti scapa de iritatie si de prurit. Acest remediu il mai puteti folosi si in cazul varicelei. Cand suferiti de infectie urinara beti apa cu bicarbonat caci va distruge bacteria. 

sursa
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu