loading...

luni, 3 august 2015

Adevărul şocant despre usturoiul din China din supermarketurile româneşti





Probabil că atunci când mergi să faci cumpărături în supermarket, și tu ești tentată să te îndrepți către lădițele acelea pline cu usturoi mare și foarte alb. Într-adevăr, usturoiul din China, căci despre el este vorba, este plăcut ochiului. Nu însă și organismului. 80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China, țară în care metodele de certificare nu sunt de încredere. Usturoiul produs în această țară este ușor de recunoscut datorită mai multor aspecte, pe care le vom dezvolta în cele ce urmează.

                     USTUROI

Usturoiul din China este înălbit;

Specialiștii susțin că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice al căror rol este acela de a-i stopa creșterea, de a-l albi și de a-i distruge dăunătorii. Aceiași specialiști trag un SEMNAL de alarmă și referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu… deșeuri umane netratate.

Usturoiul chinezesc este tratat cu substanțe toxice;

Mai mult, în scopul distrugerii paraziților, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică, bromura de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave, putându-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, această substanță cauzează moartea. De asemenea, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși, potrivit avantaje.ro.

Consecințele depozitării îndelungate a usturoiului produs în China

Usturoiul din China este păstrat la temperaturi foarte scăzute și depozitat pe perioade lungi de timp. Stocarea îndelungă are drept rezultat scăderea nivelului de alicină, un constituent de bază al usturoiului, responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pe care usturoiul le aduce sănătății. Știind toate aceste lucruri, poate că ar trebui să încerci să-ți îndrepți atenția către usturoiul autohton, mai puțin aspectuos, ce-i drept, dar mult mai sănătos și mai aromat. Ioana Nedelcu, A.M.PRESS.



Banana, alimentul care poate imbunatati vederea


 


Bananele sunt disponibile in forme, soiuri si marimi diferite si pot fi consumate in orice moment al zilei. Acest fruct versatil poate fi fiert, consumat crud sau uscat. Bananele sunt la indemna oricui si sunt bogate in substante nutritive, vitamine si minerale. Bananele ar putea inlocui portia de zahar de la micul dejun si reprezinta o modalitate excelenta de a creste aportul de fibre, potasiu si vitamina C.


                  

Avantajele pentru vedere obtinute in urma consumului de banane :

Datele rezultate ca urmare a mai multor studii de specialitate demonstreaza ca prin consumul a mai multor portii zilnice de banane poate fi redus riscul aparitiei degenerescentei maculare asociata cu inaintarea in varsta, cauza principala a pierderii vederii la personale in varsta. Specialistii sustin ca riscul poate fi redus cu pana la 36%.

In cadrul unui studiu, care a implicat un lot numeric important de femei si barbati, cercetatorii au evaluat efectul consumului de fructe asupra vederii. Oamenii de stiinta au intentionat sa descopere legatura dintre consumul de legume, fructe, vitamine antioxidante (A, C si E) si carotenoide si degenerescenta maculara, mai ales relatia dintre acestea si degenerescenta maculara neovasculara - o forma mult mai severa a bolii asociata cu pierderea totala a vederii. Aportul alimentar a fost inregistrat periodic pe o perioada de 18 ani in cazul femeilor si pe o perioada de 12 ani in cazul barbatilor.

In mod surprinzator, consumul de legume, vitamine si carotenoide nu a fost la fel de puternic asociat cu scaderea riscului de degenerescenta maculara, precum fructele, care au oferit protectie si impotriva formei severe a acestei boli.

Printre fructele care au oferit aceasta protectie s-au numarat si bananele, pe care specialistii le considera extrem de benefice pentru intreg organismul. Printre avantajele oferite sanatatii de catre banane se numara:

    - consolidarea sau intarirea oaselor
    - mentinerea senzatiei de satietate pentru mai mult timp
    - reglarea tensiunii arteriale
    - mentinerea sanatatii rinichilor.

Modalitati de a include mai multe banane in dieta :
Exista numeroase modalitati prin care puteti include mai multe banane in dieta dumneavoastra. Bananele pot fi preparate in mai multe feluri si pot fi, de asemenea, introduse intr-o varietate de mancaruri.

- Inghetata de banane. Nu va veti mai dori o alta inghetata! Congelati bananele, apoi pasati-le pana cand amestecul devine cremos. Puteti adauga scortisoara pentru un gust mai bun si pentru avantajele oferite sanatatii de acest condiment.

- Banane la micul dejun. Bucurati-va de o banana amestecata cu fulgi de ovaz sau taiati cateva felii de banana si ungeti-le cu unt de arahide. Veti avea parte de mai multa energie pentru intreaga zi, potrivit sfatulmedicului.ro.

- Briose cu banane. Sunt mereu gustoase si sanatoase daca alegeti sa utilizati faina din grau integral pentru coacerea lor. Adaugati bucati de banane si, pentru ca desertul sa fie complet, le puteti unge cu dulceata pentru un aport natural de zahar.

- Banane la cina. Bananele la cina sunt un adevarat festin. Striviti banana si amestecati-o cu putina supa fierbinte de legume. Adaugati apoi amestecul peste carne sau preparatele din carne. Veti descoperi gustul unic al combinatiei, iar fibrele din banane va vor impiedica sa consumati alte gustari nesanatoase intre cina si somn.



Ce să iei seara ca să scapi de insomnie și dureri de cap




Insomniile sunt foarte comune, iar de multe ori medicamentele nu au niciun efect. Vezi ce să consumi înainte de culcare ca să te odihnești bine și să scapi de durerile de cap.


                    sare si zahar


Un amestec din două ingrediente pe care le ai în bucătărie te scapă de durerile de cap, îți întărește imunitatea, îți dă energie, te ajută să adormi și crește nivelul de hormoni ai fericirii din organism, potrivit worldhealthinfo.net. Descoperirea a fost făcut de dr. Matt Stone, un cercetător american care a publicat numeroase cărți de nutriție, iar cele două ingrediente sunt zahărul și sarea.
Zahărul acționează ca un combustibil pentru celule, deoarece le asigură necesarul de energie. Sodiumul din sare le permite celulelor să respire și să producă energie. În plus, ambele substanțe luptă împotriva stresului care distruge metabolismul. Dacă ai insomnii, combinația de sare și zahăr este perfectă pentru tine.

Cum o prepari

Amestecă 5 lingurițe de zahăr cu o linguriță de sare într-un borcan de sticlă. Păstrează substanța obținută la loc ferit de umezeală, iar seara, înainte de culcare, ia o cantitate mică între degete și pune-o sub limbă. Lasă amestecul să se dizolve și vei simți efectul. Sursa foto: Shutterstock.