Otetul de mere, cunoscut si sub numele de otet din cidru de mere, este un produs natural cu numeroase beneficii pentru sanatate. Otetul de mere are in compozitia sa o combinatie de oligoelemente, minerale si vitamine esentiale organismului uman, care il transforma intr-un ingredient cu o putere curativa enorma.
 
Iata doar cateva dintre beneficiile impresionante ale otetului de mere:

1. Contribuie la pierderea in greutate: otetul de mere are in compozitia sa o cantitate mare de acid acetic. S-a demonstrat ca acidul acetic diminueaza apetitul si reduce retentia de apa. Alte studii in domeniu au scos la iveala faptul ca substantele active din otetul de mere sunt capabile sa topeasca grasimea.

2. Ajuta la reducerea celulitei: otetul de mere are capacitatea de a asigura depozitarea corecta a lipidelor in corp si de a arde ce este in plus. Ambii factori sunt foarte importanti in combaterea celulitei. Cu miscari circulare, maseaza zonele afectate de celulita cu o solutie formata dintr-o lingurita de otet peste care ai adaugat doua lingurite de ulei de masline sau de cocos.

3. Regleaza nivelul zaharului din sange: efectul otetului de mere asupra zaharului din sange, este imens. Acesta contracareaza amidonul si carbohidratii, care incetinesc absorbtia zaharului in fluxul sanguin. Un studiu despre diabet din 2007, a ajuns la concluzia ca otetul de mere scade nivelul glucozei.

4. Mentine sanatatea inimii: continutul ridicat de acid acetic din otetul de mere reduce tensiunea arteriala si regleaza colesterolul. De asemenea, s-a dovedit ca acesta scade nivelul de trigligeride si pe cel al lipoproteinelor cu densitate mica (colesterolul rau), crescand in acelasi timp, nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (colesterolul bun).

5. Lupta impotriva radicalilor liberi: radicalii sunt molecule reactive care pot deteriora celulele si tesuturile din organismul nostru. O categorie de antioxidanti cu calitati vindecatoare, intalnita in diferite fructe si legume precum merele, au potentialul de a reduce semnificativ radicalii liberi din corpul nostru.

6. Proprietati anti-imbatranire: antioxidantii din otetul de mere au, de asemenea, calitatea de a incetini procesul de imbatranire. Acest lucru se produce prin mentinerea stabilitatii echilibrului acido-bazic in organism. In plus, otetul de mere este un desavarsit tonic facial.

7. Trateaza petele de pe piele: datorita proprietatilor sale tonice, otetul de mere ajuta la revigorarea porilor si tratarea urmelor de pe ten. Tamponand petele cu un disc de bumbac imbibat in otet de mere diluat, vom accelera procesul lor de vindecare.

8. Tratament pentru osteoporoza: otetul de mere ajuta la absorbtia nutrientilor de calciu, un mineral important in prevenirea osteoporozei.

9. Vindeca durerile in gat: cand ne supara o durere in gat, putem face gargara cu otel de mere diluat. Datorita proprietatilor sale antivirale si antibacteriene, acesta va calma imediat gatul si va ucide bacteriile existente.

10. Elibereaza sinusurile: potasiul si acidul acetic prezente in otetul de mere vor ajuta la decongestionarea mucoasei nazale.

11. Opreste sughitul: otetul de mere poate restabili echilibrul acidului din stomac, o cauza comuna a sughitului.

12. Da stralucire parului: clatindu-ti parul cu o cana de apa in care ai adaugat o jumatate de lingura de otet, vei ajuta la indepartarea depozitele de sampon si vei conferi parului tau stralucire si forta.

13. Remediu pentru respiratia urat mirositoare: prin proprietatile sale antibacteriene, otetul de mere ajuta la prevenirea respiratiei urat mirositoare. Se poate utiliza in locul apei de gura.