loading...

duminică, 19 aprilie 2015

Retete de suc pentru detoxifierea ficatului





                     Retete de suc pentru detoxifierea ficatului




Aceste retete de suc pentru detoxifierea ficatului sunt create pentru a elimina impuritatile si a permite tesuturilor celulare sa se regenereze, sa ofere energie si sa ajute organismul, pentru a functiona normal, rezultatele benefice aratandu-se intr-un timp scurt. Anumite legume si fructe proaspete au un efect puternic si reprezinta componentele de baza ale detoxifierii ficatului.

Incercati urmatoarele retete de suc pentru detoxifierea ficatului, deoarece sunt cele mai recomandate de catre specialisti. Sanatatea ficatului este vitala pentru organism, iar pentru a se mentine la parametrii adecvati, este necesar ca din cand in cand sa se faca o detoxifiere, cu precadere primavara, mai ales ca numarul persoanelor care prezinta afectiuni ale ficatului se inmultesc tot mai mult an de an.

Retete de suc pentru detoxifierea ficatului cu ghimbir

• Suc de ghimbir si morcovi
Ingrediente:
– ½ dintr-o bucata de „brat” de ghimbir
– 4 morcovi medii
– 1 radacina de sfecla rosie
– 1 mar mare
– 3 frunze de sfecla rosie (optional)
– 1tulpina mare de telina
Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine, se trec prin stocator, se agita, iar sucul se bea proaspat.

• Suc de ghimbir si telina
Ingrediente:
– ½ bucata de ghimbir
– 1 tulpina de telina
– 1 mar mare
– 600 – 700 ml suc natural de morcovi
Mod de preparare:
Fructele se spala bine, se trec prin storcator, iar continutul rezultat se amesteca impreuna cu cel de morcovi. Sucul se bea proaspat.

Retete de suc pentru detoxifierea ficatului cu sfecla rosie

• Suc de sfecla rosie si chimen dulce
Ingrediente:
– 2 sfecle rosii, mici
– 1 bulb de chime dulce
– 2 morcovi
– 1 lime
Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine si apoi se trec prin storcator. Sucul se bea de preferinta pe loc, sau se poate depozita in frigider timp de 24 de ore.

• Suc de sfecla rosie si patrunjel
Ingrediente:
– 1 sfecla rosie
– 1 mana de patrunjel
– 1 morcov
– 1 lamaie
Mod de preparare:
Ingredientele se spala bine, lamaia se curata de coaja, iar apoi toate se trec prin storcator. Sucul se bea in stare proaspata.

Retete de suc pentru detoxifierea ficatului pe baza de citrice

• Suc de grapefruit
Ingrediente:
– 1 grapefruit
– 2 portocale
– 1 lamaie
– putin ghimbir (optional)
Mod de preparare:
Fructele se spala bine, se elimina semintele, se inlatura cojile, iar pulpele se trec prin storcator sau se storc, iar continutul tuturor se amesteca. Sucul rezultat se bea proaspat.

Suc lamaie sau lime

Ingrediente:
– 1 lamaie sau lime
– 1 bucata de pepene rosu
– 12 – 13 frunze de menta proaspata
– 1 – 2 litri de apa, in functie de cantitatea pe care vreti sa o obtineti
– cubulete de gheata

Mod de preparare:
Se elimina coaja pepenelui si se foloseste doar partea rosie. Ingredientele se trec prin storcator, apoi sucul se combina cu apa si se agita. La urma se adauga cubuletele de gheata, pentru un efect racoritor.
Puteti prepara si alte retete de sucuri pentru detoxifierea ficatului, mizand si pe alte fructe si legume decat cele mentionate, de exemplu fructele de padure, stafide, pepene galben, caise, piersici, struguri negri, kiwi, papaya, dar si pe legume precum ardeii grasi, mango, anghinare, dovleceii, broccoli, varza rosie, varza de Bruxelles, conopida, castraveti, rosii, fasolea, cartofii dulci. Puteti consuma si sucuri ce au in componenta verdeturi, cum sunt spanacul sau macrisul de balta.




vineri, 17 aprilie 2015

Cheltuieli urgente necesare sanatatii noastre





Astazi, cand se fac discutii la televizor despre facturile uriase pe care le platesc romanii inca la curentul electric, cat si la gaze, pentru intretinerea  locuintelor, pentru energia termica fiind o primavara tarzie, constat un fapt care m-a socat pe loc si ma intreb de ce oare, eu platesc aceeasi suma la curent si gaze pentru un apartament de 4 camere,  o prietena de-a mea, plateste la fel pentru un apartament de 2 camere, iar nepoata mea din partea sorei mele, plateste aceeasi suma la o vila cu etaj, de ce ? Stau si ma intreb si nu inteleg inca, dar pentru aceasta chestie trebuie neaparat sa apelez la specialisti fiindca nu e in regula.
                

Se stie faptul ca pentru o familie sanatoasa, trebuie sa avem o casa curata, calduroasa dar si aerisita,   fara mucigai sau igrasie, sa fie uscata, sa putem respira aer curat, mobilierul trebuie sa fie ales cu grija si bine amplasat, iar tamplaria are un rol foarte important in frumusetea, rezistenta dar si utilitatea casei. In ultimul timp, se construieste foarte mult in Romania si foarte repede, inseamna ca s-au inventat noi materiale de constructii si noi tehnologii, alte proiecte, unele preluate din strainatate si care probabil au beneficii uriase, de aceea trebuie sa intreb pe nepoata mea, care este secretul casei ei, fiindca este calduroasa iarna, racoroasa vara si tot timpul uscata si aerisita.


Acum imi amintesc faptul ca in timpul constructiei vilei sale, nepoata-mea avea contract cu o firma de constructii specializata nu stiu pe unde, care folosea niste materiale pe care nu le mai vazusem, care izolau peretii atat prin exterior cat si prin interior, imi amintesc discutiile dintre ei, care erau cocotati pe niste schele uriase si aveau niste pistoale cu care impuscau pe acolo si lipeau placi mari de ‘’ zapada artificiala ‘’ ii ziceam eu, fiindca nu sunt initiata in aceasta ramura, dar sigur ma voi informa si ma voi interesa, cum sa-mi izolez casa, sa-mi fie bine, sa am vara racoare si iarna caldura si sa platesc mai putin.


Fiindca pot naviga pe internet caut si gasesc www.e-izolatii.ro unde ma informez despre acest mister termic al caselor noastre si sunt foarte fericita, ca astazi gasim pe internet orice informatie dorim, putem face si comparatii care ne pot fi de un real folos si iata un site care promoveaza si comercializeaza o gama larga de produse pentru izolatii civile si industriale, unde ne putem informa despre orice este nevoie. Acest site de izolatii are inca din anul ’94 relatii de afaceri cu multe firme din tara, ce cuprind domenii ca termo si fonoizolatiile, hidroizolatiile precum si izolatiile tehnologice, toate de ultima generatie in aceste domenii .

  Ma interesez despre avantajele sistemului:

   • izolare termica buna - pierderile de caldura prin peretele cu termosistem sunt minime;
   • termoizolatie exterioara - elimina pierderile de spatiu locativ;
   • are greutate redusa - nu incarca semnificativ elementele structurale ale cladirii;
   • rentabilitate mare in timp - economie de bani prin economie de energie;
   • eliminarea puntilor termice;
   • termoizolatie cu aspect estetic.



Afla elementele componente ale termosistemului : 

      1.       mortar adeziv;
      2.       placi din polistiren extrudat
      3.       plasa de armare din fibra de sticla
      4.       tencuiala de acoperire
     5.       profil pentru soclu;
     6.       dibluri pentru polistiren;
     7.       profil pentru colt, cu plasa.

Si uite asa mai am putin si invat meserie, invat ca o casa trebuie sa fie bine izolata termic si fonic, mai ales ca eu sunt foarte sensibila la zgomotele de afarasi nu pot suporta muzica la maxim de la masinile tinerilor zburdalnici si nici batutul mingiilor sportivilor amatori din jurul blocului, nu pot suporta nici caldura excesiva vara, nu reusesc sa respir fiindca am fost fumatoare multi ani, de aceea voi acorda o deosebita atentie, sistemelor si materialelor de izolatii locuinte.





miercuri, 15 aprilie 2015

Cum se manifesta o alergie alimentara si cum o tratezi




                          Alergiile si intolerantele alimentare

Rar exista persoane care sa nu fie afectate deloc de alergiile si intolerantele alimentare. Uneori, oamenii au reactii neplacute la ceea ce au mancat si se intreaba, pe buna dreptate, daca nu cumva au o alergie. Stiai, insa, ca doar 4% din populatie este afectata de alergii alimentare? Ceea ce creeaza de fapt confuzii este intoleranta la anumite produse.

Afla totul despre alergiile alimentare si despre simptomele specifice dupa care sa iti dai seama ca este vorba despre asa ceva!

 
           

 

Alergia alimentara: cum se manifesta

Alergia sau hipersenzitivitatea la un anumit aliment este un raspuns anormal al organismului, declansat de sistemul imunitar. Pe de alta parte, acesta din urma nu este responsabil pentru reactiile in cazul intolerantei alimentare, desi acestea pot fi asemanatoare cu cele ale alergiei. De exemplu, a fi alergic la lapte este total diferit de a nu fi capabila sa il digeri cum trebuie din cauza intolerantei la lactoza. Este esential ca persoanele care au alergii sa poata sa le identifice din timp, deoarece pot fi extrem de periculoase, chiar fatale in anumite cazuri. 
Cele mai comune alergii alimentare la adulti sunt la: 

- alune;
- nuci;
- fructe de mare;
- lapte;
- oua. 
Simptomele alergiei la un anumit aliment au loc in decurs de cateva minute de la ingerarea acestuia si includ:
- senzatia de mancarime sau furnicaturile la nivelul cavitatii bucale;
- eczema sau iritatiile pielii;
- umflarea buzelor, a fetei, a limbii, a gatului sau a altor parti ale corpului;
- congestia nazala si problemele de respiratie;
- durerile abdominale, diareea, greata si varsaturile;
- ametelile si lesinul.
In cazuri foarte severe, alergia alimentara poate sa declanseze soc anafilactic, care poate fi fatal, avand urmatoarele simptome specifice:
- blocarea cailor respiratorii;
- umflarea puternica a gatului, urmata de imposibiltatea de a respira;
- soc cauzat de scaderea brusca a tensiunii arteriale;
- puls rapid;
- pierderea cunostintei. 



 

Cum se pune un diagnostic pentru alergia alimentara

Pentru a determina daca ai o alergie alimentara, medicul trebuie mai intai sa determine daca pacientul are o reactie adversa la un anumit aliment. In acest caz, este nevoie de un jurnal alimentar, de istoricul pacientului sau de metoda eliminarii alimentelor din dieta. In cazul metodei din urma, pacientul renunta sa mai manance un aliment care este suspectat ca i-ar crea o reactie alergica, precum oua sau alte surse de proteine. Daca simptomele dispar dupa aceasta masura, pacientul trebuie sa mai consume o data alimentul respectiv, iar daca simptomele apar, diagnosticul este clar. Desigur, este de la sine inteles ca aceasta metoda nu poate fi folosita daca reactiile alergice sunt severe. In cazul in care aceste metode nu functioneaza, doctorul poate apela la teste speciale pentru alergii alimentare. In cadrul acestora, se aplica pe piele extracte diluate din alimentele suspectate si, prin intermediul unor zgarieturi, se observa daca corpul are vreo reactie nefireasca la ele (de exemplu, prin umflaturi sau inrosire). 

Tratament pentru alergie alimentara

Principalul tratament pentru alergiile alimentare este mai la indemana decat crezi: evitarea alimentelor respective. Odata ce a fost identificat produsul care da reactia, acesta trebuie eliminat definitiv din dieta pacientului. Acesta trebuie sa se informeze constant in legatura cu ingredientele preparatelor pe care le consuma si sa citeasca mereu etichetele produselor pe care le cumpara. De exemplu, de multe ori exista urme de alune, oua sau lapte in produse in care nu te-ai astepta sa le contina. Ele sunt mentionate pe eticheta ca urmare a reglementarilor in acest sens. Daca mananci la un restaurant, trebuie sa mentionezi ca ai alergie la un anumit produs atunci cand comanzi ceva.  

In cazurile foarte severe, in care pacientii sunt predispusi la soc anafilactic, acestia trebuie sa aiba mereu la ei doze de adrenalina (epinefrina), care pot fi prescrise de medicul specialist si trebuie administrate chiar in momentul ingerarii accidentale a alergenului, prin injectie. Apoi trebuie sa apeleze la serviciile medicale de urgenta. Socul anafilactic poate fi fatal chiar daca se manifesta la inceput doar prin simptome slabe, precum furnicaturile la nivelul limbii sau disconfortul gastro-intestinal.  

Daca ai o reactie aparte la anumite alimente si crezi ca te confrunti cu o alergie alimentara, cel mai sigur este sa faci o vizita la un medic si sa afli exact care este sursa neplacerilor tale, pentru a nu-ti pune viata in pericol pe viitor.